De makkelijkste manier om beter te scoren in Google

In Tech Tips van Vinvu by Vincent de Jong

Oei! Je site is out of date!

Vinvu Software scant het Nederlandse web om bedrijven te waarschuwen dat hun site niet up-to-date is. Bedrijven besteden vaak veel tijd en energie aan SEO-campagnes, maar vergeten een hele goedkope manier om beter te ranken in Google. Sites worden namelijk vaak gebouwd en niet echt meer naar omgekeken, waardoor er themapakketten en plugins draaien die erg verouderd zijn. Dat kan serieuze gevolgen hebben, niet alleen voor de veiligheid van je site, maar ook voor je SEO-score waardoor je minder goed te vinden bent in Google.

Een oude site scoort lager bij Google

Google bepaalt aan de hand van een heleboel zaken hoe hoog je komt te staan in de zoekresultaten. Een verouderde site zegt Google dat de content die er op staat niet vaak geüpdatet wordt en daarom minder relevant is voor bezoekers. Hierdoor kun je dus bezoekers mislopen. Daarnaast vindt Google het steeds belangrijker dat bezoekers op veilige sites terecht komen. Met een verouderde site lopen bezoekers meer risico, dus straft Google verouderde sites af in de zoekresultaten.

Waarom is een verouderde site per se onveilig dan?

WordPress claimt dat zo’n 20% van alle websites gebouwd is in WordPress. Dit maakt WordPress een heel groot doelwit voor hackers. Als ze een manier vinden om in te breken op een WordPress site, dan kunnen ze ineens inbreken op een heel groot deel van het internet. Dit gebeurt dan ook vaak. Zodra zo’n lek ontdekt wordt, schrijft WordPress een update om deze te dichten. Loop je achter op updates, dan zijn er waarschijnlijk een tal van manieren waarop hackers kunnen inbreken om gevoelige informatie van jou of je bezoekers te stelen. Ook kunnen ze je uit je eigen site sluiten. Is jouw site nog nooit gehackt? Dan mag je je onder een kleine groep rekenen, want per dag worden er zo’n 30.000 sites gehackt (voor de nadruk: per dag!!).

Oftewel: updaten dus!

Die tip krijg je gratis en voor niks! Hopelijk zie je de meerwaarde van een site die netjes up-to-date is en ga je er snel mee aan de slag. Weet je niet waar je wilt beginnen en zoek je een partner die je site voor je kan beheren? Dan zijn wij misschien de ideale partner! Vinvu heeft allerlei technieken om WordPress en andere sites te scannen op veiligheidsrisico’s en biedt verschillende support pakketten aan om sites netjes up-to-date te houden. Eenmalig een update ronde doen? Daar voorzien we ook in. 

Misschien was dit wel een wake-up call om je site überhaupt weer eens een nieuw likje verf te geven, of om hem helemaal te vervangen met een nieuwe site. Vinvu bouwt websites en webshops voor eerlijke tarieven, dus neem eens contact op om de mogelijkheden te bespreken! Dat kan via onderstaande onze contactpagina.