Ontwikkelingen om omzet te verhogen in 2023

In Tech Tips van Vinvu by Vincent de Jong

Sluit je aanbod aan bij je doelgroep?

In de wereld van webshops is de tijd van de klant heel kostbaar. Binnen een paar seconde heeft een klant tien webshops waar hij uit kan kiezen. Hoe behoud je zo’n bezoeker dan, zodat hij bij jouw shop bestelt en niet die van je concurrent? Het antwoord is vrij simpel, maar moeilijk te realiseren: door hem zo snel mogelijk de producten te laten zien die hij zoekt.

Productaanbod optimalisatie

Productaanbod optimalisatie (PAO) is een nieuwe manier van kijken naar conversieoptimalisatie die net wat verder gaat dan de traditionele methodes. Vinvu heeft een aantal slimme technieken bedacht om bezoekers in je webshops veel nauwkeuriger producten naar behoefte te tonen. Door slimme algoritmes toe te passen op bestaande klantgegevens en die van bezoekers op de site, weten wij door middel van Machine Learning welke producten een bezoeker het meest waarschijnlijk zoekt. Hoe doen we dit dan? Door bijvoorbeeld te tracken welke filters de klant gebruikt en welke pagina’s hij bezoekt. Ons zelflerende algoritme maakt in een mum van tijd een profiel van een bezoeker en gaat voorspellen welke producten voor die bezoeker het meest relevant zijn. Hiermee verkort je de aankoop tijd van klanten, waardoor ze minder tijd hebben om te twijfelen en af te haken. Bij klanten waar wij PAO-technieken hebben toegepast hebben wij omzet stijgingen gezien van tussen de 15% en 35%.

Wat zijn de mogelijkheden voor jouw shop?

Voor dat we te werk gaan voeren we een analyse uit, om te kijken naar de mogelijkheden voor jouw shop. Daarbij kijken we onder andere naar de informatie die je momenteel al opslaat van klanten en website bezoekers. Op basis van de kansen die we in deze informatie zien wordt er vervolgens een algoritme op maat ontwikkeld. Mochten er kansen liggen door extra of andere informatie op te slaan, dan stellen we daar een groeitraject voor op, zodat je volledig in compliance met de GDPR meer kan halen uit de data die bezoekers op je site achterlaten.

Kom met ons in contact

Is het tijd om je shop naar een volgend niveau te brengen? Laten we eens vrijblijvend een kop koffie drinken om eventuele vragen te beantwoorden. Contact opnemen kan via onze contactpagina!