Een efficiënt magazijn zorgt voor gelukkige klanten en medewerkers!

In Tech Tips van Vinvu by Vincent de Jong

Het welbekende scenario…

We kennen het scenario allemaal: je hebt een nieuwe klant gescoord in de webshop, met een lekker grote bestelling. Deze wil je niet kwijt! Ondanks alle inzet van medewerkers in het magazijn, gaat er toch iets mis. De klant krijgt een verkeerd artikel toegestuurd. In het beste geval doet de klant er niet te moeilijk over en wil hij simpelweg het correcte product toegestuurd krijgen. In het ergste geval staat er een slechte review online of ziet de klant volledig af van de bestelling…

Voorkom fouten met geoptimaliseerde processen

Deze fouten zijn te voorkomen door processen te optimaliseren. Denk aan een productinformatiesysteem (PIM-systeem) wat er voor zorgt dat producten altijd een unieke barcode hebben. Deze staat vervolgens gekoppeld aan het orderverwerkingssysteem waarmee medewerkers in het magazijn efficiënt bestellingen kunnen picken en met een handscanner of mobiele telefoon artikelen uit kunnen scannen. Dit voorkomt fouten en zorgt voor snellere afhandeling van orders. Op zijn beurt betekent dit minder telefoontjes van klanten, wat de klantenservice weer kostbare tijd bespaart.

Asida als PIM, CMS en orderverwerking in één

Vinvu heeft een softwarepakket ontwikkeld wat het beheren van productinformatie en orderverwerking bundelt tot een elegante oplossing. Met Asida hoef je het personeel nog maar één systeem aan te leren. Omdat wij zelf ervaring hebben met productinvoer, durven wij te stellen dat producten invoeren nog nooit zo makkelijk geweest is als in Asida. In het magazijn printen medewerkers gemakkelijk een picklist waarop de ideale looproute staat om meerdere bestellingen te picken. Producten worden vervolgens uitgescand en verzonden, allemaal in één vloeiend proces.

Jouw producten op marketplaces als Bol.com, Amazon en meer!

Er is nog één key feature van Asida die we graag willen uitlichten. Marketplaces worden steeds belangrijker om op te staan, simpelweg omdat ze een steeds groter marktaandeel innemen. Asida koppelt moeiteloos met verschillende partijen zoals ChannelEngine of Channable, die ervoor zorgen dat jouw producten op Amazon, Bol.com en meer te vinden zijn. Bestellingen vanuit deze kanalen kunnen worden vervolgens geïmporteerd in Asida zo dat ze verwerkt kunnen worden in hetzelfde vloeiende proces als de bestellingen via je eigen site. Daarnaast kun je in Asida per afzetkanaal prijs regels in stellen, zodat je producten altijd tegen een gezonde marge verkocht worden.

Kunnen we wat voor je betekenen?

Is het tijd om je shop naar een volgend niveau te brengen? Dan kunnen we wellicht iets voor elkaar betekenen. Mocht je al een oplossing hebben voor de genoemde zaken in deze blog, dan heb je wellicht andere uitdagingen waar je tegenaan loopt. We denken graag met je mee, dus neem gerust eens contact op! Dat kan via onze contactpagina.