Het belang van het updaten van je WordPress-site

In Tech Tips van Vinvu by Simon de Jong

Blog
december 11, 2023

Het belang van het updaten van je WordPress-site

WordPress is het populairste contentmanagementsysteem (CMS) ter wereld, met een marktaandeel van meer dan 60%. Dit betekent dat miljoenen websites op WordPress draaien. Hoewel WordPress een krachtig en flexibel platform is, is het belangrijk om je WordPress-site regelmatig bij te werken om deze veilig en goed functionerend te houden.
Image

Waarom is het belangrijk om je WordPress website te updaten?

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om je WordPress-site bij te werken:
  • Veiligheid: WordPress-updates bevatten vaak beveiligingspatches die kwetsbaarheden in de software verhelpen. Hackers zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om WordPress-sites te hacken, en door je site up-to-date te houden, verklein je de kans dat je site wordt gehackt.
  • Prestaties: WordPress-updates bevatten vaak ook prestatieverbeteringen die je site sneller en efficiënter kunnen maken. Dit is belangrijk voor de SEO van je site, omdat zoekmachines zoals Google sneller geladen sites hoger in de zoekresultaten weergeven.
  • Compatibiliteit: WordPress-updates kunnen ook compatibiliteitsproblemen met plugins en thema's oplossen. Als je je site niet bijwerkt, kan dit leiden tot fouten en andere problemen.
  • Nieuwe functies: WordPress-updates bevatten vaak ook nieuwe functies en verbeteringen. Door je site up-to-date te houden, kun je profiteren van deze nieuwe functies en je site op de best mogelijke manier gebruiken.

Hoe vaak moet je je WordPress-site bijwerken?

Het is aan te raden om je WordPress-site bij te werken zodra er een nieuwe update beschikbaar is. WordPress-updates worden meestal zeer regelmatig uitgebracht, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je je site te vaak bijwerkt.

Hoe kun je je WordPress-site bijwerken?

Het bijwerken van je WordPress-site is een eenvoudig proces. Je kunt je WordPress-site bijwerken door naar het dashboard van je WordPress-site te gaan en te klikken op het tabblad "Updates". Als er een nieuwe update beschikbaar is, zie je een knop met de tekst "Nu bijwerken". Klik op deze knop om het updateproces te starten.
Image

Wat te doen als je problemen ondervindt na het updaten van je WordPress-site?

Als je problemen ondervindt na het updaten van je WordPress-site, kun je het volgende doen:

  • Maak een back-up van je site: Voordat je je site bijwerkt, is het altijd een goed idee om een back-up te maken. Dit is handig als er iets misgaat tijdens het updateproces. Hier kan je lezen hoe je een backup kan maken. Deactiveer alle plugins: Plugins kunnen soms problemen veroorzaken nadat je site is bijgewerkt. Als je problemen ondervindt, kun je alle plugins deactiveren en controleren of het probleem hiermee is opgelost.
  • Schakel over naar een standaardthema: Als je problemen ondervindt met je thema, kun je overschakelen naar een standaardthema, zoals Twenty Twenty-Three. Dit kan helpen om het probleem te identificeren.
  • Kom je er echt niet uit? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen graag om jouw site voor je te updaten en eventuele problemen op te lossen.

Conclusie

Het is belangrijk om je WordPress-site regelmatig bij te werken om deze veilig, goed functionerend en up-to-date te houden. Door je site bij te werken, verklein je de kans dat je site wordt gehackt, kun je profiteren van nieuwe functies en verbeteringen, en zorg je ervoor dat je site goed presteert.

Extra tips

  • Maak regelmatig back-ups van je site: Dit is belangrijk in geval er iets misgaat met je site, zoals als het wordt gehackt of als er een probleem is met een update.
  • Gebruik beveiligingsplug-ins: Beveiligingsplug-ins kunnen helpen om je site te beschermen tegen hackers. Zo is de Malcare Security Plugin een goede optie om jouw site te beschermen.
  • Houd je plugins en thema's up-to-date: Plugins en thema's kunnen soms problemen veroorzaken nadat je site is bijgewerkt. Zorg ervoor dat je je plugins en thema's regelmatig bijwerkt om dit te voorkomen.